קופות חולים

כיום המודעות לצורך בביטוח סיעודי, עולה עקב עליית תוחלת החיים שהביאה לכך שיותר ויותר אנשים נזקקים לעזרה וסיוע בגילאים מבוגרים. כל אדם שחי במדינת ישראל מחויב לשלם את דמי הביטוח הלאומי האמפשרים קבלת סיוע סיעודי בסיסי למי שיוכר כנמצא במצב סיעודי – גמלת סיעוד.

גמלת סיעוד מיועדת לאזרחי ישראל לאחר גיל פרישה ומאפשרת קבלת סיוע סיעודי למספר שעות בשבוע – עזרה זו בוודאי שלא מספיקה למי שזקוק לסיעוד 24 שעות ביממה, לשהות במוסד שיקומי או בית אבות.

מאחר וטיפול סיעודי כיום יקר מאוד ובדרך כלל מגיע לסדר גודל של כמה אלפי שקלים בחודש, מטפלת חוק סיעוד של הביטוח הלאומי איננה מספיקה והצורך בביטוח סיעודי עולה.

בישראל קיימים מספר סוגים של ביטוחים סיעודיים. ניתן לרכוש ביטוח סיעודי דרך חברת ביטוח פרטית, ביטוח קבוצתי במסגרת עבודה, וועד עובדים, קיבוץ וכדומה, או ביטוח סיעודי דרך קופת החולים בה מתנהל ביטוח הבריאות הבסיסי או אחת מקופות החולים האחרות. כל קופה מציעה חבילה אחרת, עם תנאים שונים ותשלום חודשי שונה. ברוב קופות החולים גובה התשלום החודשי נקבע על פי גילו של המבוטח, כאשר לכל קבוצת גיל ישנו מחיר שונה, כך שהתשלום החודשי מתייקר עם הגיל.

בניגוד לחוק ביטוח הבריאות הבסיסי לפיו קופות החולים מחויבות לספק ביטוח בריאות, הן אינן מחויבות לספק ביטוח סיעודי משלים. קופות החולים מציעות ביטוח סיעודי למבוטחים כאחד מסוגי הביטוחים המשלימים וכתוצאה מהביקוש העולה וגדל.

בכל אחת מארבע קופות החולים שפועלות בישראל הביטוח הסיעודי נפרד מביטוח הבריאות הבסיסי והוא נרכש כתוספת למעוניינים בכך. במרבית קופות החולים ניתן אפילו לרכוש את הביטוח הסיעודי בלבד, מבלי לרכוש ביטוח נוסף.

בביטוחים הסיעודיים של ארבע קופות החולים קיימים מספר הבדלים וחשוב לבחור את הביטוח שמתאים לכם. חלק מקופות החולים מציעות ביטוח בשיטת שיפוי. בשיטה זו המבוטח מקבל את כספי הביטוח רק לאחר שהגיש קבלות המוכיחות את ההוצאות המדויקות על הטיפול הסיעודי. בקופות אחרות הביטוח הסיעודי הוא בשיטת פיצוי, שבה המבוטח מקבל בכל חודש סכום קבוע מראש לטיפול סיעודי ללא צורך בהצגת קבלות.

אנשים רבים בוחרים בביטוח הסיעודי של קופות החולים משום שהעלות החודשית שלו בדרך כלל נמוכה יותר מהביטוחים בחברות הביטוח הפרטיות, אך החיסרון שלו הוא שכמו הביטוחים הקבוצתיים הוא בדרך כלל מוגבל בזמן. ברוב קופות החולים תקופת הביטוח נעה בין 3 ל- 5 שנים וגם התשלום החודשי למבוטחים נמוך יותר מאצל ביטוח סיעודי פרטי. אצל רוב קופות החולים התשלום החודשי מכסה בדרך כלל כ- 20% מההוצאות החודשיות על טיפול סיעודי. לאחר תום תקופת הביטוח הסיעודי בקופת החולים, על המבוטח להחליט האם הוא מעוניין לחדש את הפוליסה, כאשר לעתים הוא יאלץ לשלם יותר עקב התייקרות הפוליסות או שינויים במצבו הבריאותי.

בקופות החולים בהן המבוטח נדרש להציג קבלות עבור הטיפולים הסיעודיים על מנת לקבל את כספי הביטוח, לא תמיד ניתן יהיה לקבל את הכסף, בייחוד במקרים בהם המשפחה מטפלת ואז אין קבלות על הוצאות. הביטוחים הסיעודיים של קופות החולים בעצם ניתנים על ידי חברות ביטוח ולכן מבוטח אשר מבקש לעבור מקופת חולים אחת לשנייה עלול להיתקל בבעיות, שכן קופות החולים בדרך כלל לא עובדות עם אותה חברת ביטוח.

אדם המבקש לעבור מביטוח אחד של קופת החולים לביטוח סיעודי בקופת חולים אחרת, יכול להתבקש לעבור הערכה רפואית מחדש ולעתים לאבד כל תקופת וותק שצבר עד למעבר ובכך לאבד זכויות מסוימות.

בכל ביטוח סיעודי של קופת חולים חשוב לבדוק עם איזו חברת ביטוח עובדת הקופה ולברר תנאי הפוליסה ובעיקר האם הביטוח הסיעודי מאפשר שיפוי כספי עבור מטפל סיעודי בביתו של המבוטח, כמו גם טיפול במוסד סיעודי.

במקרים רבים ניתן לשלב בין ביטוח באמצעות קופת חולים וביטוח משלים פרטי המרחיב תקופת הכיסוי מעבר ל3 או 5 שנים.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר